Štvrtou mikroaktivitou na týždeň (viac info na našej Facebook stránke) je “Sprav to teraz a bdelo!” – bez odkladania, bez brzdiacich emócií a odporu – len jasné konanie, len to urob! Podobne, ako sme robili prvú mikroaktivitu “Just do it!”

Keď stojíš pred nejakou činnosťou, do ktorej sa ti nechce, alebo ku ktorej pociťuješ odpor, najprv sa zamysli, či ju vôbec chceš robiť. Ak ju chceš, alebo “musíš”, tak si sám nevytváraj zbytočné mentálne prekážky svojím hodnotiacim myslením ako napr. “nechce sa mi”, “je to nudné” a pod. To vytvára len a len tvoje myslenie, nie činnosť samotná. Najpr však toto myslenie musíš vedieť detekovať (pozri predchádzajúcu mikroaktivitu). Keď sa takéto myslenie objaví, vráť svoju pozornosť bdelo k tu a teraz (naša druhá mikroaktivita). Čiže neživ to myslenie, ktoré sa objavilo, ale práve naopak, zober mu vietor z plachiet – zober mu svoju pozornosť, z ktorej žije a vráť ju k činnosti samotnej.

Nerob to však “silou vôle”, lebo to je protichodné myslenie – vtedy jedná časť vašej mysle vraví “rob to” a druhá časť “nechce sa mi” a podľa toho, že ktorá z nich tento často urputný vnútorný boj vyhrá vravíme, že ten dotyčný má, alebo nemá silnú vôľu.

My skúsme konať “bez myslenia”, rozumej s jasnou mysľou bez zastierajúceho (jalového) myslenia a hlavne s jasným smerom, t.j. mať jasno v tom, prečo to robím.

Veľa zdaru v cvičení

Tiež vás všetkých chcem povzbudiť k zdieľaniu svojich skúseností napr. formou komentárov na našom Facebooku. Môže to povzbudiť ostatných, je to taká malá skupinová podpora a motivácia do cvičenia.